Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@04:17:15 GMT

خانه دانشگاه آزاد از پای بست ویران است!

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۸۲۲۰

خانه دانشگاه آزاد از پای بست ویران است!

از چند روز مانده به انتخابات ۱۴۰۰ تاکنون اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با انتشار پیام‌هایی هشتگ‌هایی مثل #به_داد_اساتید_دانشگاه_آزاد_برسید و #در_دانشگاه_آزاد_چه_خبر_است را به یکی از ترندهای اصلی توئیتر تبدیل و به این شکل نگرانی خود نسبت به مسائل جاری در این دانشگاه را ابراز کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دانشگاه آزاد اسلامی از مراکز مهم علمی کشور است که در طول قریب سه دهه فعالیت خود، منشأ خدمات بسیاری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشگاه توانست با عمومی کردن علم، امکان طی مدارج دانشگاهی و دستیابی به تحصیلات عالیه را برای شمار بیشتری از افراد جامعه فراهم آورد؛ ولی فعالیت این مرجع علمی نیز همانند هر دستگاه و نهاد دیگری همواره با اما اگرهایی همراه بوده که میزان شهریه دریافتی از دانشجویان و حقوق اساتید و اعضای هیئت علمی از مهمترین آنها است.

اخیراً اعضای هیأت علمی این دانشگاه با با انتشار پیام‌هایی در توئیتر، هشتگ‌هایی مثل #به_داد_اساتید_دانشگاه_آزاد_برسید و #در_دانشگاه_آزاد_چه_خبر_است را به یکی از ترندهای اصلی این پیام‌رسان تبدیل و به این شکل نگرانی خود نسبت به مسائل جاری در این دانشگاه را ابراز کرده‌اند.

به نظر می‌رسد مشکل اصلی اساتید دانشگاه آزاد اسلامی مسائل اقتصادی باشد، اما ابلاغ بخش نامه‌ای تحت عنوان "الف و ب" این مشکل را حادتر کرده است؛ برای بررسی بیشتر این مسئله با سعید قناعتی، عضو هیئت علمی گروه ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

"بخشنامه الف و ب" چیست؟

"بخشنامه الف و ب" در واقع پاسخ هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی به درخواست اساتید و کارکنان دانشگاه بود که در قالب یک نامه با ۱۱ هزار امضا برای مسئولان کشور و رئیس جمهور ارسال شد. در این بخشنامه اعلام شد تحت شرایطی برای اساتید هیئت علمی نوع الف ۵۰ درصد افزایش حقوق اعمال می‌شود. بر طبق این بخشنامه، اساتید نوع الف باید در انجام اموری که اکثراً مشابهتی با هیچ دانشگاهی در جهان نداشت، اهتمام می‌ورزیدند؛ یکی از شروطی که برای اساتید گروه الف در این بخشنامه لحاظ شد، درآمد زایی برون دانشگاهی بود. در صورتی که قرار دادهای استخدامی آنان مشخص است.

۵۰ درصد افزایش حقوق گروه الف در واقع قرار بود از حقوق اساتید گروه ب تأمین شود، در دانشگاه آزاد در واقع یکی از راه‌های تأمین بودجه همین روش است. این دانشگاه همچنین اعلام می‌کند که مشکل اقتصادی دارد و نمی‌تواند حقوق اساتید را افزایش دهد؛ پس خود به خود این شائبه در بین اساتید پیش می‌آید که افزایش حقوقی در برخی اساتید با کاهش حقوق برخی دیگر جبران خواهد شد.

صدور و ابلاغ این بخشنامه در واقع نوعی لجبازی بود؛ در سال ۹۹ هیئت امنای دانشگاه آزاد، طهرانچی را مکلف کرد تا حقوق اساتید ۵۰ درصد افزایش پیدا کند ولی نه تنها مصوبه هیئت امنا اجرا نشد بلکه برخوردهای شدیدی با معترضین موضوع شد.

پس از کش و قوس‌های فراوان و بعد از اینکه هیئت امنا، طهرانچی را مکلف به اجرای مصوبه افزایش حقوق کرد؛ "بخشنامه الف و ب" ابلاغ شد تا در قبال کاهش حقوق برخی اساتید، حقوق دیگران افزایش یابد.

با ابلاغ "بخشنامه الف و ب" دردسرهای اساتید دو چندان شد و حتی به برخی گفته شد: باید بازخرید شوید. شرایط اصلاً خوب نیست و تا کسی صحبت می‌کند بلافاصله توبیخ می‌شود. درخواست اساتید لغو این بخشنامه بوده است، اما همچنان این موضوع محقق نشده است. اساتید چون به مشکلات معیشتی شدیدی گرفتار شدند درخواست لغو آن را دارند که فعلاً نتوانستیم کاری انجام دهیم.

کاهش محسوس دانشجویان دانشگاه آزاد در سالیان اخیر چقدر در ایجاد مشکلات این دانشگاه مؤثر بوده است؟

دانشگاه آزاد اسلامی خود را یک مرکز علمی شهریه محور معرفی می‌کند در صورتی که سرمایه‌های بسیار زیاد این دانشگاه در قالب زمین و ملک وجود دارد. سوال اینجاست که دانشگاه آزاد چه نیازی به این حجم عظیم از املاک بلااستفاده دارد؟ می‌توان با برنامه آنها را در جهت رونق اقتصادی تبدیل کرد و در اقتصاد و صنعت کشور مشارکت کرد. این حجم املاک بلااستفاده، از موانع تولید اقتصادی است.

نظرتان در مورد تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد چیست؟

تحقیق و تفحص در همه زمینه‌ها باعث می‌شود تا تخلفات به حداقل برسد. سالیان زیادی است که هر واحد دانشگاه آزاد موظف است ۲۵ درصد از درآمد هر ترم را به سازمان مرکزی منتقل کند؛ حالا این سوال مطرح می‌شود که این پول‌ها کجا هزینه می‌شود؟

ساخت و سازهای بی حد و حساب در دانشگاه‌ها، استخدام‌های بی رویه (در حالی که همیشه گفته می‌شود دانشگاه آزاد اساتید مازاد دارد) و وجود رانت‌هایی برای افراد خاص مسائلی است که می‌تواند موضوع تحقیق و تفحص از این مرکز علمی قرار گیرد.

"تغییر اساسنامه دانشگاه آزاد" یکی دیگر از موضوعاتی است که این روزها مطرح می‌شود؛ این راه حل چقدر می‌تواند راهگشا باشد؟

طبق اساسنامه، دانشگاه آزاد به عنوان یک نهاد غیردولتی و غیرخصوصی معرفی شده است؛ پس زمانی که اساتید با مشکلی مواجه می‌شوند و مثلاً به دیوان عدالت اداری مراجعه می‌کنند با جملات "شما غیردولتی هستید یا اساسنامه به ما اجازه نمی‌دهد" روبه‌رو می‌شوند.

اساسنامه دانشگاه آزاد منافع طیف خاصی را تأمین می‌کند و این اساسنامه در زمانی تصویب شده که این دانشگاه ثروت زیادی داشت.

در صورت اصلاح اساسنامه، دانشگاه آزاد متولی مشخص خواهد داشت؛ در حال حاضر اساتید برای رفع مشکلات خود با عباراتی همچون "در صلاحیت دادگاه نیست" و "دست دیوان عدالت اداری نیست" و "اساسنامه اجازه نمی‌دهد" مواجهند؛ لذا این رویه باید اصلاح شود.

دانشگاه آزاد نیاز به اصلاح اساسنامه دارد و کارکنان این مرکز علمی حق دارند، بدانند جزو یک مجموعه دولتی هستند یا خصوصی؟

یکی از هشتگ های داغ این روزها در توئیتر "#عزل_طهرانچی_معاونین" است. آیا تمام مشکلات دانشگاه آزاد به خاطر حضور طهرانچی است؟

خانه دانشگاه آزاد از پای بست ویران است؛ به دور از انصاف است که همه تقصیرات را به گردن طهرانچی بیندازیم. ولی وی در دوره‌ای که در دانشگاه آزاد حضور دارد، نشان داد مدیریت ضعفی دارد. جلسات، نشست‌های صمیمانه و سفرهای استانی او تنها با حضور موافقان وی برگزار می‌شود. صدور انواع بخشنامه‌های ظالمانه علیه اساتید توسط معاونان دانشگاه خصوصاً هاشمی گلپایگانی انجام می‌شود.

آیا اساتید دانشگاه آزاد با مشکلات بیمه‌ای هم مواجه هستند؟

بله، میزان کسر بیمه از حقوق اساتید و واریزی به حساب شرکت بیمه‌گذار متفاوت است که همین موضوع باعث ایجاد مشکلات عدیده برای اساتید در زمان بازنشستگی و یا حتی مراجعه در مراکز درمانی می‌شود. در این شرایط سخت، بارها برایم اتفاق افتاده که در مرکز درمانی به من گفته‌اند: حق بیمه‌ام پرداخت نشده است.

سخن آخر...

در حالی‌که ما را به اسم استاد و دکتر می‌شناسند و انتظار حقوق‌های بالا از ما دارند، چیزی جز شرمندگی در مقابل خانواده برایمان نمانده است. امثال من با پنج میلیون تومان باید به جنگ خوراک، درمان، اجاره خانه و غیره بروند در حالی که چندین سال سابقه کار در دانشگاه آزاد دارند. نمی‌دانیم چه باید بگوییم و گاهی به اصطلاح "در مسائل اقتصادی خانواده می‌مانیم". اساتیدی را می‌شناسم که به خاطر مسائل مالی و حقوق از همسرشان جدا شده‌اند.

کد خبر 506388

منبع: ایمنا

کلیدواژه: در دانشگاه آزاد چه خبر است دانشگاه آزاد رامهرمز طوفان توئیتری هشتگ شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانشگاه آزاد اسلامی اساتید دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد بخشنامه الف و ب افزایش حقوق حقوق اساتید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران

به گزارش جماران؛ روابط عمومی دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران در واکنش به خبر خبرگزاری مهر نوشت: چند روز قبل خانم دکتر علم الهدی دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای انقلاب فرهنگی و هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده دانشگاه تهران در کنار سایر اساتید دارای صلاحیت این مهم انتخاب می شود. در عملیاتی روانی، انتصاب وی به عضویت در کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران تعمیم می یابد و عملا دروغ بزرگ شکل می گیرد!

در پاسخ روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران آمده است:

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • شهرسازی و رویکردهای جدید علمی
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران